contact me
  dutch languageenglish language
showreelcontactabout  
   
 
   
 

Na atheneum gestudeerd te hebben aan het St. Odulphus Lyceum in Tilburg, ben ik naar de Willem de Kooning Academie gegaan om daar Audiovisueel Ontwerp te volgen. De richting Audiovisueel boven Animatie verkiezend, vanwege mijn passie voor VFX en live action films. In plaats van animatiefilms maken wilde ik visuele effecten integreren in geschoten beelden, iets wat destijds nog niet kon bij Animatie.

Tijdens mijn studie deed ik ook verscheidene freelance klussen (waarvan een goed voorbeeld het "motion design" voor de eerste live DVD van de Nederlandse band "Face Tomorrow" is) Na het behalen van mijn Bachelor titel ben ik begonnen fulltime te werken bij Valkieser Capital Images. Na daar twee jaar gewerkt te hebben werd het tijd voor een nieuwe uitdaging, welke ik gevonden heb bij The Ambassadors VFX.

In het begin van de jaren '90 experimenteerde ik met WAD editing voor Doom, maar pas toen Duke Nukem 3D uitkwam ben ik begonnen met het bouwen van hele levels en het maken van eigen textures. Quake editen werd vervolgens een obsessie en Half Life map en model design zorgde ervoor dat ik mijn eindexamens de eerste keer niet haalde. Sindsdien heb ik maps gebouwd en textures en props ontworpen voor spellen als Counter Strike, Quake 2, Quake 3 Arena, Unreal Tournament 2004, Half Life 2, Counter Strike: Source. En recentelijk ben ik een begonnen aan een map voor de HL2 Mod "Zombie Panic", waar ik helaas veel te weinig tijd voor heb. (download CV)

 
     
Work and study (audio visual media / VFX)
spacer spacer spacer
2002 - 2007 Bachelor degree in Design at Willem de Kooning Academy
(major studies in Audiovisual Design)
spacer
Rotterdam
2006 - 2008 Valkieser Capital Images
spacer
Amsterdam
2008 - heden The Ambassadors VFX Amsterdam
spacer spacer spacer
 
 
spacer
  software kennis VFX (uitgebreid) Software kennis games (uitgebreid) gemiddelde kennis van  
 

Autodesk Maya
Adobe Photoshop
Adobe After Effects
Apple Shake
Adobe Flash
Adobe Premiere

QE/GTKRadiant
Hammer/Worldcraft
Source SDK

The Foundry Nuke
Autodesk 3D Studio Max
Pixologic Zbrush
Autodesk Motionbuilder
UnrealEd

 
         

 

 
  SteamID:sorry (waarschijnlijk als engi in TF2) PSN: soverysorry (op dit moment Wipeout Pulse)------------------------site design door mijzelf